Bebek, çocuk, genç mobilyaları ve aksesuarlarının hem tasarımı hem de üretimi konusunda hizmet veren Çilek Mobilya, 2015'te gerçekleştirdiği yatırımla depolama alanı kapasitesini artırdı. Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, 2015 yılında sevkiyat depo yatırımı yaptıklarını ve mevcut depoyu da yenilediklerini açıkladı. Çilek, "Yaklaşık 2 milyon dolar bütçeli bu yatırımla yığma depolama sisteminden raf sistemine geçtik. 6 bin 500 metrekare ilave depo ve 3 bin 804 gözlü raf sistemini devreye alarak alan kapasitemizi yüzde 65 artırdık. Benzer şekilde mevcut depomuzda da yığma depolama sisteminden raf sistemine geçtik. SAP WM (depo yönetimi) modülünü devreye aldık. Özetle, 6 bin 430 gözlü raf sistemli, FIFO ile sistematik bir şekilde çalışan modern bir depomuz oldu" dedi.
Depo yatırımının yanı sıra Kasım 2015'te Ar-Ge merkezini de açtıklarını hatırlatan Talha Çilek, merkezin İnegöl fabrika lokasyonunda Ar-Ge Merkezi 1 ve Ar-Ge Merkezi 2 olarak bin 245 metrekare alanda konumlandırıldığını söyledi. Her iki merkezde 48 personelle tasarım/ürün, süreç ve yazılım geliştirme hizmeti verdiklerini aktaran Çilek, katma değerli ürünler üretmek için Ar-Ge merkezi bünyesindeki yeni kadrolarını yüksek lisanslı/doktoralı ve konusunda uzmanlaşmış adaylardan tercih edeceklerinin altını çizdi. Çilek, "Mevcut çalışanlarımızı da yüksek lisans ve doktora yapmaları için yönlendireceğiz. Projelerimizle ilgili üniversitelerle işbirliğimizi artıracağız. Bu kapsamda üniversitelerin doktora öğrencileri ile ortak projeler yürüteceğiz. Patent ve faydalı model sayımızı artıracağız, çalışanlarımızda farkındalık yaratacağız" diye konuştu.
Yıllık cironun yüzde 9'u Ar-Ge ve inovasyona
Ar-Ge ve inovasyonda kendilerini sürekli geliştirdiklerini vurgulayan Talha Çilek, oluşturdukları Çilek İnovasyon Kurulu'nun inovasyon, iyileştirme ve geliştirmeye yönelik tüm süreçlerin üzerinde çatı konumunda çalışan ve bu kapsamda kararlar alıp görevlendirme yapan bir yapıda çalıştığının altını çizdi. Ar-Ge’yee yönelik yapılan tüm faaliyetlerin bu kuruldan çıkan bir proje gibi kabul edildiğini ifade eden Çilek, yıllık cironun yüzde 9'unu Ar-Ge ve inovasyona ayırdıklarını kaydetti. Yeni ürün çalışmalarının devam ettiğini ve 2016 başından bu yana müşterinin ihtiyaçlarına göre tasarladıkları ürünleri pazara sürdüklerini açıklayan Çilek, bu ürünlerin cirolarına yaklaşık yüzde 15 oranında katkı sunduğuna dikkat çekti.
İç ve dış pazarda 39 yeni satış mağazası açtı
Yurtiçinde 24 ve yurtdışında 15 yeni satış noktasını faaliyete geçirdikleri 2015'te iç pazarda yüzde 17 artış yakaladıkları bilgisini veren Talha Çilek, dış pazarlarda ise global çapta yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilendiklerini dile getirdi. 2023'e kadar cirolarını iki katına çıkarmak istediklerini anlatan Çilek, "Hedefimizin odağında katma değerli ürünler ve bunları destekleyecek süreç ve bilgi teknolojileriyle ilgili yatırımlar yer alacak. Çilek Mobilya olarak hedefimiz, gitmediğimiz ülke bırakmamak. Orta vadede yurtdışı çalışmalaarımıza ağırlık vererek, global ölçekte tüm çocuklara ulaşmayı planlıyoruz" dedi.
Bugün itibarıyla 2 bin çalışan ile 50 bin metrekare kapalı alanda, yılda 1 milyonu aşkın ürün imal ettiklerini kaydeden Talha Çilek, markalarına sürekli yatırım yaptıklarını vurguladı. 2015 yılında 14 milyon dolarlık ihracat yaptıkları bilgisini veren Çilek, "Son dönemde Suudi Arabistan, Amerika ve Çin pazarına odaklandık. İran'ı ise ambargo kalktıktan sonra potansiyeli artacak bir başka odak pazar olarak görüyoruz. Halen beş kıtada, 66 ülkede, 444 satış noktasıyla yer alıyoruz. Bu ülkeler arasında ABD, Almanya, Avustralya, Bosna-Hersek, Çin, Hindistan, Irak, İngiltere, Japonya, Kazakistan, Ekvador, Kuveyt, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan ve İran öne çıkıyor" şeklinde konuştu.
< 02.08.2016 diğer haberleri için tıklayınız.